• Home
  • Írások
  • Co-rider biódíszlet avagy tömeg a színpadon
Co-rider biódíszlet avagy tömeg a színpadon
2015-11-30 00:01:00

A Merida Spinning Night beszámolómnál többen zokon vették, hogy le "biodíszleteztem" a színpadon tekerő edzőket.
Nos igen. Számomra ők csak annyi jelentetettek mint ruhabemutatón a manöken. Semmit.

Szerintem egy rendezvény színpadán csak az legyen, aminek funkciója, aminek van értelme, feladata. Aki fent van a színpadon az tudjon hozzátenni az előadáshoz (edzéshez), minimum legyen valami interakcióban az edzést tartó edzővel, vagy a vendégekkel.

Kimondottan szimpatikus, amikor egymás óráit is végig tekerik az edzők. Ebből a szempontból az A38-as rendezvények voltak mindig is a szívem csücske (igen, akkor is amikor a Spinning neve alatt futott) az edzők nem csak dumáltak arról, hogy "micsoda nagy teljesítmény végig tekerni a rendezvényt" hanem ők is látványosan sorsközösséget vállaltak a fanatikusokkal. Persze lehet vinnyogni, hogy a színpadon sokkal többet kell dolgozni, hogy nem akarja szétcsapni magát, de ez elég olcsó kifogás.

Szerintem teljesen rendben van az is, hogy ha ketten tartanak órát és egymás mellett. Imádom azt a kis játékot ami ilyenkor le szokott zajlani egy-egy összeszokott párosnál. Mint egy férj-feleség. :)

De mi van akkor, amikor egy kisebbfajta tömeg, mint valami őrzővédő szolgálat ott teker az óraadó mellett. Teljes fapofával, mint valami szoboregyüttes ott ülnek és semmit nem adnak hozzá az órához. Hívhatjuk őket elegánsan co-rider-nek is, akiken megcsodálhatjuk a legújabb márkázott kerékpáros mezt. De ha már odaültettük magunk mellé a haverokat, vagy akik "megérdemelték" , legyen már annyi profizmus az előadóban, hogy megosztja velük a profilt, hogy tényleg együtt tekerést lehessen látni és ne valami asszimmetriát.

Anno 9 éve volt a Budapest Sport Arénában egy tekerés (nem emlékszek már a nevére, de egy japán MI hölgy volt az egyik óraadó) , ahol pl. a co-riderekkel (de szép szó) többször "elpróbálták" az órát. Azóta se láttam olyan szépen szinkronban együtt tekerést.

Persze lehet, hogy neked (nektek) más a véleménye, de ez nem feltétlenül baj.

 

S